Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Έργα ανάπτυξης στη Λάρνακα

Έργα υποδομής για στήριξη των κοινοτήτων της ορεινής Λάρνακας εξαγγέλλει, μέσω επιστολής του προς τους βουλευτές Λάρνακας, ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης. Με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης 2007 - 2013, για τις περιοχές της υπαίθρου, ο κ. Συλικιώτης σημειώνει ότι προωθούνται σημαντικά έργα ανάπτυξης και υποδομής, με πόρους και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού που αφορά την ορεινή Λάρνακας, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι ετοιμάζεται ρυθμιστικό σχέδιο για τις κοινότητες Βάβλας και Λάγιας, ενώ θα γίνει συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ανέγερση πολιτιστικού κέντρου στην Οδού, για ανάπλαση της πλατείας και αποκατάσταση κτηρίου για χρήση εκθεσιακού χώρου στους Αγίους Βαβατσινιάς, για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του κύριου και δευτερεύοντος οδικού δικτύου της περιοχής, για τον εξωραϊσμό πλατειών και για την ανέγερση νέων κοινοτικών κτιρίων.

Στην ορεινή Λάρνακας προωθείται ο διαχωρισμός οικοπέδων για παραχώρηση σε άπορες οικογένειες, με σκοπό τη συγκράτηση του πληθυσμού στις κοινότητες της υπαίθρου. Ήδη, προωθείται ο διαχωρισμός έξι οικοπέδων στη Μελίνη κι εφτά στη Βαβατσινιά. Τέλος, ο κ. Συλικιώτης τονίζει ότι εφαρμόζεται το Ενιαίο Στεγαστικό Σχέδιο σ΄ όλες τις κοινότητες της υπαίθρου, συμπεριλαμβανομένων και των ορεινών χωριών της Λάρνακας, στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των χαμηλά αμειβομένων κατοίκων της υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου