Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Eπαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου Αβδελλερού


Επανέρχεται στο προσκήνιο το αίτημα των κατοίκων Αβδελλερού, της επαρχίας Λάρνακας, για επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου, το οποίο έκλεισε πριν από αρκετά χρόνια, ως αποτέλεσμα της φθίνουσας πορείας του πληθυσμού τής κοινότητας.

Στο θέμα επανήλθε με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Δημητρίου, ο βουλευτής Λάρνακας Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος σημειώνει ότι ο αριθμός των μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης που φοιτούν στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου είναι 14 (σύμφωνα με τη νομοθεσία ο μικρότερος αριθμός για τη λειτουργία ενός σχολείου είναι 15), πλην όμως υπάρχει κι ένας αριθμός άλλων παιδιών που υπερβαίνει τα 20, τα οποία φοιτούν σε άλλα δημοτικά σχολεία, είτε της Αραδίππου, είτε της Λάρνακας.

«Πέραν αυτών», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Μητσόπουλος, «υπάρχει και αριθμός παιδιών προσχολικής ηλικίας, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, δεδομένης και της σημαντικής αύξησης τού πληθυσμού που παρουσιάζει η κοινότητα.
Και τούτο, λόγω της παραχώρησης νέων οικοπέδων, αλλά και της στεγαστικής πολιτικής του κράτους».

Ο Τ. Μητσόπουλος επικαλείται δημογραφικά στοιχεία που κατέχει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αβδελλερού, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης, που κατοικούν στο χωριό, υπερβαίνει κατά πολύ τον ελάχιστο αριθμό των 15 και καταλήγει ότι η λειτουργία μιας νέας σχολικής μονάδας θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη προσπάθεια για αναζωογόνηση της μικρής κοινότητας του Αβδελλερού.


(ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ - ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου